Germany

Förändring

I München är det mycket förändring på gång. I dagarna lämnar vi vår underbara dröm-lägenhet på Frauenstraße för en mysig studentlägenhet på Theresienstraße, många av våra vänner har åkt hem eller vidare ut i Tyskland/Europa och vi ska börja ytterliggare en kurs på vårt kära Goethe-Institut. Vi har haft underbart vår-väder, fotboll vart vi än vänt oss och utflykter till höger och vänster. Ja, det har helt enkelt varit fullt upp och jag hoppas att ni kan förlåta min frånvaro på bloggen med ursäkten att jag helt enkelt inte orkat eller haft tid.

Helgen spenderades mestadels med att säga hejdå till så många vänner som drar iväg på vidare äventyr. Fredagen innebar då en utgång, till favoritstället Neuraum, som man sent skulle glömma (om man kommer ihåg den, det vill säga). Lördagen spenderas till stor del i Laim, då alla som lämnade studenthemmet skulle städa sina rum och, framför allt, rensa sina kylskåp. Detta var dagen då den jobbigaste australiensaren, Paul, jag någonsin mött lämnade oss. Fuck you och dina besserwisserfasoner. Kommer inte att sakna dig (så mycket).

Söndagen tog oss till Säbener straße för lite umgänge med våra grabbar från FC Bayern på deras öppna träning. Jag måste erkänna att mina färdigheter som fan verkligen kan förbättras då jag lyckas tappa min autograf-bok precis när det var dags för autografskrivning och missade därför en och annan spelare.
Vi träffade också Alaa och Said, som jag ärligt talat tror är en större fangirl än oss två tillsammans, på träningen.
Detta var också dagen då jag ännu en gång njöt av de två bästa sysslorna i världen, lyssna på musik och äta god mat på Hard Rock Café.

Efter att ha sagt hejdå till William, vår tillfälliga rumskamrat, tidigt på måndag morgon gjorde vi en utflykt till Münchens två IKEA-varuhus. De ligger båda i utkanten av staden och restiden är cirka 40 minuter till båda. Dessvärre ligger de i precis motsatta riktningar och det var mycket oturligt för vi hittade inte den ljusstaken vi letade efter på det första varuhuset. …så vi fick åka till det andra. Efter mycket stor möda kunde vi dock köpa den lilla, jäkla ljusstaken för 2€, avnjuta en svensk lunch och sedan inhandla nödvändigheter som gifflar, kanelbullar, gräddsås och köttbullar.

Igår hängde vi med på en spontanresa till Salzburg (igen), med våra spanska vänner Adrián och Carlos. Den här gången hade Mirabellgarten blommat, alla affärer hade öppet och vädret var bra så vi orkade ta oss upptill fästningen Hohensalzburg. Därifrån hade vi en underbar vy ut över en av Europas vackraste städer. Vi fick också ett tips från vår nya hyresvärd, att besöka Café Bazar, som är ett typiskt österrikiskt café/restaurang precis vid Salzach-floden som rinner genom staden. Jag älskade den lugna, gammalmodiga atmosfären och den fina vyn som de stora fönsterna mot Salzach erbjöd.

Idag har vi packat, städat och gett tillbaka ett set av nycklar till Tomas, som är tillbaka från Sydamerika. Anna, Alex, jag och Antionio (som förövrigt är tillbaka från sin Europa-tripp) åt middag på Milagros, äntligen! Älskade Ensalada Especial, som jag har längtat efter dig! Bör dock välja antingen förrätt eller efterrätt i framtiden, för det blir för mycket ibland, vilket jag fick känna på idag. Middagen avnjöts med live-musik från en skön ecuadoriansk snubbe, som tydligen ville innanför Antonios byxor (enligt Antonio själv). Man kan säga att det här har varit en lugn dag med ett underbart slut.

Här ar vi lite bilder från de senaste dagarna. Bilderna från Salzburg är tagna av Anna och hennes vita kamera.

Detta bildspel kräver JavaScript.

En reaktion till “Förändring”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s