Everything

Läsperiod 3

God morgon!

Det känns som om jag har levt två olika liv på sistone. Det ena har tentapluggat från tidiga morgon till sena kväll, utan ens ett ögonblick över till att laga kvällsmat, medan det andra har haft en helt ledig helg med underbara vänner, brunch och ikea-besök, utan minsta lilla stress. Nu är dock denna bipolära tid över och jag går in för en ny läsperiod. Ny läsperiod, nya block och nytt liv. En tid som förhoppningsvis blir lite mer balanserad. Självklart kommer jag att studera mycket intensivt som alltid, men kanske har jag lite utrymme för en hobby, träning eller bara tid att göra lite extraordinära matlådor.

Kurserna jag precis börjat läsa heter Fouriermetoder och Industriell ekonomi. Det senare kanske man har en induktiv förståelse för vad det handlar om men det förra är en helt vanlig (och eventuellt den sista, om jag inte minns fel) matematisk analyskurs. Den handlar om att man kan beskriva funktioner som serier, det vill säga en summa av ett uppräkneligt antal termer, som i det här fallet består av en trigonometrisk funktion och en koefficient framför. Kursen handlar givetvis om mer än det här fenomenet, men jag har endast haft två föreläsningar så min insikt är inte värst djup.

Nu måste jag börja dagen så jag välkomnar er åter!
Tills nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s